Werving en Selectie

De werving en selectie activiteiten van Employment Services richten zich op het vervullen van staf, lijn en middle management functies. Bij een werving en selectie opdracht neemt Employment Services het volledige proces uit handen op basis van een op maat gesneden plan van aanpak en heldere planning. Op deze manier fungeert Employment Service als Werving en Selectiebureau.

Werving en Selectie Proces
Het werving en selectie proces, van intake tot afronding van de opdracht, neemt gemiddeld vier tot zes weken in beslag. Het proces bestaat uit de volgende stappen:
 

1. INTAKE
Allereerst is een goede intake van de vacature essentieel. Hierbij wordt een goed beeld geschetst van de harde en zachte criteria, door ter plaatse kennis te maken met de organisatie en het team.

2. SEARCH
Vervolgens maken wij bij de werving gebruik van de beste tools in de markt op het gebied van file search- cv-databases, social media advertising en maatgerichte social media campagnes. Daarnaast gaan we gericht op zoek naar (latent zoekende) kandidaten via ons uitgebreide netwerk die aansluiting hebben bij de positie.

3. SELECTIE
Na een persoonlijke kennismaking interviewen wij de kandidaten en kijken wij of iemand echt geschikt is voor de positie. Door onze sterke kennis over onze opdrachtgevers zijn wij in staat de kandidaten te enthousiasmeren alsof zij met de opdrachtgever zelf praten. Bij de selectie maken wij gebruik van een facet 5 persoonlijkheidsonderzoek.

4. PRESENTATIE
Na het kennismakingsgesprek geven wij de opdrachtgever een goed inhoudelijk advies over de kandidaten die we introduceren.

5. INTERVIEWS
De door ons gepresenteerde kandidaten worden vervolgens door onze opdrachtgevers uitgenodigd voor een interview of sollicitatiegesprek veelal op locatie van de opdrachtgever. Door de zorgvuldige en complete gesprekken die Employment Services met de kandidaten hebben gevoerd, zullen de kandidaten goed voorbereid zijn voor het interview. Dit zorgt ervoor dat de interviews efficiënt en effectief zijn.

 

Werving en selectie 
Het werving en selectie proces van Employment Services zorgt ervoor dat het volledige proces uit handen wordt genomen. Door onze jarenlange ervaring als onder andere werving & selectiebureau is het voor ons mogelijk om altijd de perfect match te vinden voor onze opdrachtgevers. Bent u op zoek naar de perfecte match voor uw vacature? Klik dan hier en wij helpen u verder. 


 

 

Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met werving & selectie, executive search, detachering, interim management en coaching versterken we duurzame relaties met onze opdrachtgevers en kandidaten. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.

Door de jaren heen hebben we voor een breed spectrum aan opdrachtgevers mogen werken. Je kunt hierbij denken aan de zakelijke dienstverlening, retail, groothandel, FMCG en andere industrieën. Ook organisaties binnen de (semi-)overheid en zorgsector mogen we tot onze vaste klantenkring rekenen. Verder zijn er opvallend veel familiebedrijven die ons het vertrouwen geven om hun vaste partner te zijn op het gebied van werving en selectie. Duurzame relaties en resultaat, daar draait het om bij Employment Services.

De sleutel van ons succes? Heel eenvoudig, we doen waar de opdrachtgever om vraagt: persoonlijk advies, perfecte match en een duurzame invulling van een positie op hbo/wo niveau. De cijfers spreken voor zich:

  • 95% van de posities vullen we met succes in.
  • 90% van de geplaatste kandidaten is na 2 jaar nog steeds werkzaam voor de opdrachtgever.

Kortom, we leveren al decennia lang maatwerk waarmee we optimaal aansluiten op de behoeften van onze opdrachtgevers en kandidaten.