Vacature Team Leader Service - Stirling Cryogenics

Nieuw

Stirling Cryogenics

Stirling Cryogenics is een ervaren wereldspeler op het gebied van cryogene systemen waarmee gassen zoals stikstof en aardgas vloeibaar worden gemaakt. Het bedrijf is in alle opzichten een toonaangevende leverancier van middelgrote cryogene systemen die regelmatig onder extreme omstandigheden worden toegepast. Er zijn al meer dan 4.000 geïnstalleerde systemen actief in meer dan 50 landen. De markten waarin Stirling actief is, lopen uiteen van Biostorage in de veeteelt, Research, High Temperature Superconductivity en ook de LNG/Biogas markt.
Vanuit hun vestiging op het Science Park Eindhoven in Son werkt men wereldwijd met agenten die verantwoordelijk zijn voor de verkoop en service werkzaamheden. Zij worden hierbij ondersteund door het hoofdkantoor.


Vacature Team Leader Service (FT)

Vanwege de beoogde groei en verdere professionalisering van de afdeling Service zoekt men versterking met een
Team Leader Service (FT)

Wat ga je doen?
Als Team Leader Service werk je in de volle breedte mee aan het installeren en onderhouden van de Stirling systemen. Hierbij moet je denken aan:

 • Het technisch ondersteunen van klanten bij service vragen (helpdesk functie): analyseren en informeren van de klant en/of serviceorganisatie over de oorzaak en oplossing van een storing. Indien nodig schakel je de engineering afdeling in om tot een oplossing te komen;
 • Het (technisch) ondersteunen van de service technicians in het veld. Assessments uitvoeren en trainingsbehoeften vaststellen;
 • Het onderhouden van contacten met klanten, agenten, service technicians en leveranciers in verband met de afhandeling van service activiteiten en spare parts orders;
 • Het verzorgen van Service training aan technicians van klanten en/of update training voor onze eigen service technicians;
 • Het uitbrengen van offertes voor service level agreements en het bewaken van de uitvoering hiervan;
 • Het (in)plannen van Service jobs voor Service Technicians.

Als “aanvoerder” van het Service-team ben jij ook degene die samen met de collega's nadenkt over hoe processen binnen Service en Onderhoud kunnen worden verbeterd. En natuurlijk betrek je hierbij de Service Technicians die over de hele wereld gestationeerd zijn. Omdat je werkt met mensen in verschillende tijdszones zien je dagen er doorgaans dynamisch uit. Zo kan het ’s ochtends druk zijn als Aziatische klanten service nodig hebben. Maar als er een project in Noord- of Zuid-Amerika moet worden opgeleverd, kan de druk juist op de middag komen te liggen.

Jouw profiel

 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau;
 • Afgeronde opleiding in technische richting;
 • Klant- en servicegerichte houding;
 • Proactieve instelling, ‘aanpakker’ die graag het voortouw neemt;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duits, Spaans en/of Frans is een pré).

Wat biedt Stirling?

Je kunt in ieder geval rekenen op een afwisselende job in een internationale organisatie met een bedrijfscultuur waar collegialiteit en een goede samenwerking hoog in het vaandel staan. Men valt onder de CAO Klein Metaal met hierbij o.m. 25 vakantie- en 13 adv-dagen (bij 40-urige werkweek) en een uitstekende pensioenregeling. Afhankelijk van de kennis en ervaring een bruto jaarsalaris binnen een range van ca. 60-66k.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd geworden naar deze vacature? Wil jij solliciteren of meer weten over deze rol of Stirling? Neem dan contact op met Johan Fekken van Employment Services (06 53498607/ j.fekken@employmentservices.nl).
Direct solliciteren kan door te klikken op de button 'direct solliciteren’.

Employment Services is actief vanuit Baarn en is bewezen effectief in werving & selectie en executive search door persoonlijke aandacht en gedegen advies.

Keywords: Vacature; Eindhoven; Team Leader; Service; Stirling Crygenics;; MBO+; Techniek; Internationaal; Metaal; Machines.

Location

Eindhoven

Publication date

26.01.2023

Contact person

Johan Fekken

More information
Johan Fekken
Cell phone: (06) 5349 8607