Projectleider Informatievoorziening & ICT

Vervuld

Functie omschrijving Projectleider Informatievoorziening & ICT

In verband met de herinrichting van de afdeling Informatievoorziening & ICT, is binnen Volandis een vacature ontstaan voor een Projectleider Informatievoorziening & ICT,
die deels verantwoordelijk wordt voor eigen projecten en deels de ‘techniek’ (systeembeheerders en netwerkbeheerders) coördineert.

Taken & verantwoordelijkheden:
• zorgt voor een goede afstemming tussen de bedrijfsprocessen en de verschillende informatiesystemen;
• brengt bedrijfsprocessen in kaart en vertaalt deze naar procesverbetering en/of naar informatiebehoeften van de business;
• coördineert het team van technische medewerkers zoals netwerk- systeem-, applicatie- en netwerkbeheerders;
• formuleert (functionele) oplossingsrichtingen en de daarbij komende projectramingen;
• formuleert het (project-)plan van aanpak (evt. in afstemming met de leverancier), inclusief budgettering en het opstellen van de realisatieplanning van klantvraag naar informatievoorziening;
• zorgt voor het functioneel ontwerp van informatiesystemen en stemt deze af met proceseigenaren, gebruikers en leveranciers;
• zorgt dat het systeem op kwaliteit, performance en security wordt beoordeeld;
• draagt zorg voor de juiste projectgroep samenstelling;
• stuurt meerdere projecten aan en zorgt voor adequate afstemming en integratie tussen de projecten;
• zorgt voor voortdurende afstemming en communicatie met opdrachtgever, externe leveranciers en projectgroep leden (Agile);
• is betrokken bij onderhandelingen met externe partijen over SLA’s;
• is aanspreekpunt voor externe ‘klanten’ en overige stakeholders.

Functie eisen Projectleider Informatievoorziening & ICT

Voor deze interessante en uitdagende rol komen wij graag in contact met projectleiders die beschikken over relevante ervaring met projectmanagement op het gebied van informatievoorziening en ICT. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die beschikken over een opleiding bedrijfskunde, informatica of bestuurlijke informatiekunde op HBO- of WO niveau en aantoonbare ervaring met technische ICT vraagstukken. Je hebt daarnaast tenminste een aantal jaren gewerkt binnen een politiek gedreven, complexe organisatie, waarbij je hebt laten zien dat je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een resultaat gedreven mentaliteit.

Als Projectleider dien je voorts te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit. Je bent een sterke, onafhankelijke sparringpartner, in staat om deze kleine, maar complexe organisatie en de samenhang met andere stakeholders te overzien.
Je hebt een sterke focus op verbeteringen, bent een conceptuele denker met een pragmatische instelling. Als coördinator van de projecten binnen het ICT team weet je wat er moet gebeuren. Je zorgt voorts dat je alle processen binnen Volandis kent en dat je goed geïnformeerd bent over wat er speelt. Als je ervaring hebt met innovatieve ICT oplossingen die bijdragen aan het versterken van marketing en communicatie, heeft dat een grote pré. Tenslotte ben je ambitieus en zie je het als een uitdaging om met de organisatie mee te kunnen groeien.

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is Volandis, hét kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de bouw- en infrasector. Zij werkt samen met stakeholders in de hele branche en zet aan tot bewustwording en actie.

Volandis is een platte organisatie met circa 45 medewerkers, gevestigd op het Bouw & Infra terrein in Harderwijk. Volandis is voorts een kleine, ambitieuze organisatie. Werken bij Volandis betekent werken in een uitdagende, dynamische omgeving, die de komende jaren sterk in beweging zal zijn. Als professional krijg je volop mogelijkheden hieraan een bijdrage te leveren. De cultuur binnen Volandis is informeel en betrokken.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Volandis betekent dat je een maatschappelijk belang dient door de bouwsector te versterken. Daarnaast wordt in deze rol de mogelijkheid geboden een substantiële bijdrage te leveren aan de toekomst van een groeiend bedrijf. Een veelzijdige functie, volop ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling en een dynamische organisatie in een transitiefase die kansen biedt!

Natuurlijk biedt Volandis een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt zij een werkomgeving waarin aandacht voor zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling én een leuke werksfeer centraal staan.

Location

Harderwijk

Publication date

13.03.2018

Contact person

Hendrik Roeleveld

Medewerkers
Hendrik Roeleveld
Cell phone: (06) 5767 9413