Vacature Informatiemanager - Volandis

Functie omschrijving

Wat ga je doen?
Bij het realiseren van haar doelstellingen kent Volandis een zware rol toe aan Informatievoorziening en heeft zij jaarlijks een budget van € 2 miljoen toegewezen aan nieuwe ICT & informatievoorziening projecten. Volandis is al vier jaar ISO72001 gecertificeerd.

Als Informatiemanager heb je een brede functie. Je bent natuurlijk verantwoordelijk voor de vertaling van de informatiebehoefte naar de informatievoorziening. Je denkt mee over processen, maakt analyses en levert een bijdrage aan de informatie- en IT-architectuur. Daarnaast ben je ook nadrukkelijk verantwoordelijk voor het realiseren van projecten. Je bent een spin in het web in een complexe organisatie die zich bevindt in een dito speelveld. Daarin is het belangrijk dat je overzicht houdt en de onderlinge samenhang van verschillende processen, thema’s en teams scherp in beeld hebt. Je zorgt voor een samenhangend en coherent informatielandschap en grijpt tijdig in wanneer je signaleert dat dit in gevaar dreigt te komen.

Op hoofdlijnen heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Zorgen voor een goede afstemming tussen de bedrijfsprocessen en de verschillende informatiesystemen, deze in kaart brengen en van daaruit de vertaling maken naar procesverbetering en/of naar informatiebehoeften van de business
 • Analyseren van informatieknelpunten en voorstellen van duurzame oplossingen
 • Regie voeren over de besluitvorming door opstellen initiatieven en businesscases
 • Formuleren van (functionele) oplossingsrichtingen met projectramingen en vastleggen in projectplannen inclusief budgetten
 • Zorgen voor functioneel ontwerp van het informatiesysteem, afstemmen met belanghebbenden en begeleiden van de realisatie en de implementatie daarvan
 • Aansturen van diverse projecten
 • Toen op de naleving van security eisen door de ICT medewerkers en de informatiesystemen daarop monitoren.

Voor je collega’s binnen zowel je eigen team als daarbuiten fungeer je als vraagbaak en sparringpartner. Uiteraard kun je ook bij hen terecht als het gaat om sparren, samenwerken en expertise.
In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur Bedrijfsvoering.

Functie eisen

Wat vraagt Volandis van jou?
Voor deze interessante en brede rol komen wij graag in contact met gedreven en daadkrachtige professionals op het gebied van informatievoorziening en projectmanagement. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die beschikken over een opleiding bedrijfskunde, informatica of bestuurlijke informatiekunde op HBO- of WO niveau. Je hebt ruime werkervaring (tenminste 7 jaar) op het gebied van informatievoorziening binnen een politiek gedreven, complexe organisatie. Daarnaast heb je ervaring met het opzetten en uitvoeren van projecten.

Je bent communicatief, autonoom en staat stevig in je schoenen. Je bent goed in staat op verschillende niveaus te verbinden en te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je beschikt over een hands on mentaliteit en je bent een doorpakker, gericht op het behalen van resultaten. Als Informatiemanager zorg je dat je alle processen binnen Volandis kent en dat je goed geïnformeerd bent over wat er speelt. Daarbij toon je eigenaarschap en heb je continu je ‘antenne’ aan staan om te zorgen dat de kwaliteit van het informatielandschap geborgd is.

Je hoeft geen ervaring te hebben in de bouw- en infrasector, maar je voelt er wel affiniteit mee. Je bent in staat om je de cultuur en de begrippen snel eigen te maken en een visie te ontwikkelen op het gebied van duurzame inzet van vakmensen en hun bedrijven in de bouw- en infrasector.

Bedrijfsprofiel

Over Volandis
Sinds 2016 is Volandis hét kennis- en adviescentrum dat bouwt aan een gezonde en bloeiende bouw- en infrasector. De missie van Volandis is het stimuleren en faciliteren van reflectie door richting te geven aan duurzame inzetbaarheid. Volandis brengt haar producten en diensten naar de sector onder de pijlers Werk Veilig, Houd Plezier & Kijk Vooruit. De activiteiten zijn erop gericht dat werknemers en bedrijven steeds meer eigen initiatief nemen om veilig te werken, het werkvermogen op peil te houden, vitaal te blijven en een goede arbeidsmarktpositie te behouden.

Volandis is een platte organisatie met circa 50 medewerkers, gevestigd op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Zij werkt zoveel mogelijk met zelforganiserende teams die een proces integraal oppakken. Volandis is daarnaast een lerende organisatie, die – in het kader van practice what you preach – duurzame inzetbaarheid leuk maakt en waar dit goed ontwikkeld is. Efficiënt en effectief werken staat binnen Volandis hoog in het vaandel.

De organisatie bestaat uit drie kerndomein teams; Adviseurs Werknemers, Adviseurs Bedrijven en Kennis & Kunde Het supportteam biedt diensten aan deze teams en aan de tweekoppige directie. De organisatie wordt aangestuurd door de directie.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt Volandis?
 • Een mooie kans om te werken aan een grote, maatschappelijke opgave, namelijk het gezond houden van de bouw & infra sector. Je komt te werken in een groeiend bedrijf, dat goed op de kaart staat binnen de sector en veel vertrouwen heeft van de achterban.
 • Een team dat enthousiast is, gedreven en gericht op samenwerking.
 • Een veelzijdige en afwisselende functie, waarbij zowel een beroep wordt gedaan op je inhoudelijke expertise, als op je communicatieve en intermenselijke ‘skills’. Daarnaast is het een zelfstandige functie en krijg je ruimte om aan deze rol – binnen kaders – vorm en inhoud te geven.
 • Een salaris dat gebaseerd is op ervaring en opleiding en varieert tussen de € 5.500,-- en € 6.300,-- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek (32 – 36 uur is bespreekbaar) plus uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een fijne werkplek in een prachtig gerestaureerd pand op het mooie en ruim opgezette Bouw & Infra Park in Harderwijk, met moderne (werk) faciliteiten en een prettige sfeer.

Meer informatie
Neem voor een uitgebreide functiebeschrijving contact op met info@employmentservices.nl. Voor meer informatie over de functie of over de procedure kun je contact opnemen met Janine Trompetter, adviseur, via 06-29472010/ j.trompetter@employmentservices.nl.

Solliciteren
Om te solliciteren, ga naar de site van Employment services, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure, en er worden – in overleg met jou - referenties ingewonnen door Employment Services.
We ontvangen jouw reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 5 december 2022.

Location

Harderwijk

Publication date

14.11.2022

Contact person

Janine Trompetter

More information
Janine Trompetter
Cell phone: (06) 2947 2010