Vacature Directeur Inkoop & Service - Milieu Service Groep

Nieuw

Over Milieu Service Groep

Milieu Service Groep is een ambitieuze en snelgroeiende organisatie die al meer dan 35 jaar dé expert is op het gebied van afval. Onder leiding van de eigenaren is deze holdingmaatschappij uitgegroeid tot een belangrijke platformspeler binnen de Nederlandse afvalbranche. Door innovatieve, slimme en onderscheidende oplossingen te bieden, weet Milieu Service Groep klanten en bedrijven verder te helpen op het gebied van afvalinzameling, zero waste en circulaire bedrijfsvoering. Dat doen ze niet alleen met eigen afvalbedrijven en -labels, maar ook met een zelf ontwikkeld (digitaal) afvalplatform. Met dit platform worden bedrijven, afvaldienstverleners, transport en circulaire verwerkers bij elkaar gebracht en worden duurzame afvaloplossingen mogelijk gemaakt. Op deze wijze kan geautomatiseerd (over)capaciteit binnen het transportnetwerk worden gemanaged en krijgen klanten via een digitaal dashboard inzicht om hun afvalmanagement te optimaliseren.
Samen met ruim 250 gemotiveerde medewerkers, 6 afvallabels en tientallen partners draagt Milieu Service Groep met hun missie, bedrijfsmodel en technologie op deze wijze bij aan een afval- en emissievrij ondernemend Nederland.

Vacature Directeur Inkoop & Service

De 2 eigenaren vormen samen met de Financieel Directeur, Commercieel Directeur, Directeur Digitale Transformatie en Directeur Logistiek het MT. Hun gezamenlijke ambitie is om met de Milieu Service Groep jaarlijks te groeien met minimaal 20%. Voor het realiseren hiervan, zal de komende jaren de focus liggen op verdere innovatie en professionalisering van de organisatie en het unieke bedrijfsmodel. In het licht hiervan is het team op zoek naar extra capaciteit en versterking met een Directeur Inkoop & Service (MT-lid).

Jouw rol en toegevoegde waarde

In deze strategische rol richt je je aandacht in eerste instantie op de inkoopprocessen en hoe deze verder te optimaliseren. Zo zorg je er onder meer voor dat alle contracten (incl. SLA’s) met leveranciers op orde zijn als ook de naleving hiervan (vendor rating). Ook ga je samen met de business analist en je Inkoopteam verder bouwen aan een data-driven inkoopbeleid. Met deze data zorg je voor helder geformuleerde KPI’s en rapportages waarmee je inzicht creëert in de performance van Inkoop. Ook ben je als expert betrokken bij (Europese) aanbestedingsprojecten en ben je binnen het Tender-team degene die met betrokken partners zorgt voor scherpe prijs- en kwaliteitsafspraken.
Al vrij snel nadat je bent gestart ga je op pad om persoonlijk kennis te maken met leveranciers. Zij vormen als ‘business partner’ een belangrijke schakel voor het verdienmodel van de organisatie. Gebruikmakend van je natuurlijke flair bouw je aan een goede en duurzame relatie en weet je onze partners te enthousiasmeren voor een succesvolle samenwerking.
Omdat de afdeling Service in het bedrijfsproces nauw met Inkoop is verbonden en eveneens een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de dienstverlening, valt ook deze discipline onder jouw verantwoordelijkheid. Samen met 3 teams (Zakelijk, Vastgoed en Groot zakelijk/Facilitair), hun manager en leidinggevenden zorg je voor optimale processen waarin de wensen van de klant vertaald worden naar de interne organisatie. Daarmee creëer je een setting met tevreden klanten die blij worden van de dienstverlening en de kwaliteit van oplossingen die geboden worden.
Jouw brede en veelzijdige expertise binnen Supply Chain Management en Operational Excellence zet je eveneens in op de organisatie door middel van het vormgeven van de strategische planning en optimalisatie van door ons zelf uit te voeren diensten. Je identificeert waar processen, routes en inkoopafspraken slimmer en efficiënter kunnen worden ingericht en draagt bij aan de implementatie van oplossingen.

Jouw profiel

Je hebt in je loopbaan al meerdere mooie stappen gezet binnen Procurement, Supply Chain, Operations of vergelijkbare disciplines. Bovendien voel je je thuis in een middelgrote onderneming met korte lijnen, veel daadkracht, ambitie en dynamiek. In zo’n setting weet jij als ervaren en breed georiënteerde professional inhoud en sturing te geven aan een effectief en succesvol tactisch-, operationeel- en strategisch Supply Chain- en Inkoopbeleid.

Verder breng je mee:

 • WO-niveau richting (Technische) Bedrijfskunde, Logistiek Management of vergelijkbaar;
 • Minimaal 10 jaar (B2B) ervaring in een vergelijkbare managementpositie binnen een snelgroeiende hands-on organisatie;
 • Data driven mindset en affiniteit met digitale ontwikkelingen en innovatietrends als ook de toepassing hiervan op organisatie- en klantniveau;
 • Ruime ervaring met strategische leverancierselectietrajecten, relatiemanagement en moderne onderhandelstrategieën en -methodieken;
 • Een sterke klantfocus en een tomeloze ‘drive’ om de kwaliteit van de dienstverlening en de onderliggende bedrijfsprocessen naar het hoogste plan te krijgen;
 • Sociaal- en communicatief vaardig op alle niveaus;
 • Ervaring met het transformeren, integreren en laten groeien van bedrijven;
 • Je bent ‘selfstarter’ die stevig aan het roer staat en soepel kan schakelen met verschillende disciplines binnen een complexe (project)organisatie;
 • In verband met reistijd bij voorkeur woonachtig in de regio Diemen/Groot Amsterdam/ ‘t Gooi/Almere.

Belangrijke karaktereigenschappen:

 • Energiek en positief
 • Verbindend en maakt impact
 • Analytisch en resultaatgericht
 • Ondernemend en commerciële mindset
 • Hands-on en proactief

Aanbod & Interesse

Wat biedt de Milieu Service Groep?
Je kunt rekenen op een open en toegankelijke cultuur. Dat houdt in dat het vanzelfsprekend is om op een eerlijke en vriendelijke manier met elkaar om te gaan. Samen doen is essentieel. Door hard te werken wordt succes bereikt. Maar ook door goed te communiceren en elkaar waar nodig te helpen. Dat is het recept om te kunnen blijven groeien, nationaal en internationaal. Niet voor niets is men dit jaar verkozen tot De Beste Onderneming van 2022 in de categorie Grootbedrijf en is men voor de zesde keer genomineerd als FD Gazelle. Het bewijs dat ze al jaren tot de snelst groeiende ondernemingen van Nederland behoren en laten zien continu in ontwikkeling te zijn.
Vanzelfsprekend kun je bij zo’n onderneming voor deze strategische rol rekenen op een arbeidsvoorwaardenpakket passend bij de zwaarte van de functie waarbij, naast een uitstekend vast salaris, een variabele beloning en auto van de zaak onderdeel zijn.

Interesse?
Heb je interesse in deze rol waarin je op een strategisch niveau impact hebt op de groei en het succes van de organisatie? Dan zien wij graag jouw CV en sollicitatie tegemoet! Deze kun je indienen via de sollicitatieknop op deze site.

Mocht je nog vragen hebben of aanvullende info wensen, neem dan contact op met de adviseur van Employment Services, Johan Fekken, via 06 53498607 of j.fekken@employmentservices.nl.

Employment Services is door persoonlijke aandacht en gedegen advies bewezen effectief in werving & selectie, interim management en executive search.

Location

Diemen

Publication date

14.11.2022

Contact person

Johan Fekken

More information
Johan Fekken
Cell phone: (06) 5349 8607