Vacature Business Controller - Domino's Pizza

Nieuw

Functie omschrijving

Voor Domino's Pizza in Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een

Business Controller

De functie
Omdat de huidige senior business controller een mooie stap maakt naar de rol van finance director, is deze vacature ontstaan.

Als business controller rapporteer je rechtstreeks aan de finance director Benelux en werk je nauw samen met de CEO’s van Nederland en BELUX, de Europese financial/business controllers en alle budgethouders binnen de Benelux. Samen met de finance director, een business controller en een junior business controller vorm je het business controlling team.

Jouw belangrijkste uitdagingen in deze rol zullen zijn:

 • Verstevigen van de financiële functie en daarmee bijdragen aan het ontwikkelen van de financiële functie naar een volwaardige (strategische) business partner.
 • Het geven van een breder economisch perspectief aan de organisatie en wat zich daarbinnen en -buiten afspeelt, waardoor Domino’s Pizza beter in staat zal zijn om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.
 • Ingegeven door een behoefte aan snellere en betere ‘datadriven’ besluitvorming lever je een bijdrage aan het verbeteren van managementinformatie en het toepassen van data-analytics.
 • Je kennis en ervaring zet je in om autonome groei van Domino’s Pizza te ondersteunen en een revolutie te ontketenen in de branche door digitaal bestellen en digitale marketing verder te professionaliseren.


Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer:

 • Planning & rapportage cyclus voor de Benelux, waaronder maandelijkse P&L analyse, rapportage en presentatie, maand- en kwartaalrapportages voor het Benelux MT en de Group en het coördineren van het jaarlijkse budget en rolling forecast.
 • Ondersteunen van het Distributiecentrum, Inkoop, Marketing en IT door middel van cost controlling & analysis, maandelijkse analyse van het marketingbudget en het opstellen van rolling forecast. Daarnaast periodieke rapportage en analyse van productmarges, inkoopbudget en IT projecten.
 • Fungeren als Business Partner voor de franchise organisaties in de Benelux vanuit welke rol je relaties opbouwt en onderhoudt met banken. Daarnaast periodiek analyseren van P&L van de franchisenemers en het beoordelen en adviseren over bedrijfs- en financieringsplannen van franchisenemers en het bieden van ondersteuning bij business/ operational reviews.

Functie eisen

Wie zoeken wij?
Voor deze mooie, uitdagende rol zijn wij op zoek naar een gedreven en ambitieuze financial, waarbij relevante ervaringen op gebied van business control/ FP&A een enorme pré heeft. Je bent communicatief sterk, staat stevig in je schoenen en gaat een discussie – ook op directieniveau – niet uit de weg.

Ervaring in retail is een pré, kennis van franchise zou helemaal geweldig zijn en je beschikt over een gedegen financiële achtergrond. Je hebt daarnaast ervaring in een vergelijkbare functie en bent daarmee in staat om een bijdrage te leveren aan de zo gewenste professionalisering van de finance functie.

Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-eisen:

 • Je beschikt over een HBO/WO opleiding bedrijfseconomie, finance of vergelijkbaar
 • Minimaal 4-6 jaar werkervaring, een aantal jaar relevante business control ervaring of met FP&A en Deals (FDD) is een absolute pré.
 • Ervaring met BI tools, bij voorkeur Power BI en ervaring met uitgebreide datasets and het opstellen van BI dashboards
 • Kennis van en ervaring met het maken en onderhouden van financiële modellen in SQL en Excel
 • Een mindset van continu leren & verbeteren
 • Sterke analytische vaardigheden en oog voor detail
 • Gedreven, ondernemend en gemotiveerd
 • In staat om rustig te blijven in hectische situaties
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift. Beheersing van de Franse taal is een pré.

Bedrijfsprofiel

Wil jij werken in een snelgroeiend, ondernemend en internationaal bedrijf en ben je een stevige, financieel goed onderlegde business partner? Dan is deze functie van Business Controller bij Domino’s Pizza iets voor jou!

Over Domino’s Pizza
Domino’s Pizza is een snelgroeiende fastfoodketen met wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels 320 vestigingen. In de gehele Benelux heet Domino's Pizza inmiddels 450 vestigingen, waarvan circa 130 in België en Luxemburg. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum voor de Benelux is gevestigd in Nieuwegein. Hier is ook het merendeel van de stafafdelingen gevestigd, waaronder Finance, HR en IT.

De cultuur binnen Domino’s Pizza laat zich omschrijven als ondernemend, met een ‘can-do’ mentaliteit, proactief, gedegen en de lat ligt hoog. Daarnaast is de sfeer informeel; men loopt gemakkelijk bij elkaar naar binnen, er wordt geen politiek bedreven.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt Domino’s?
Domino’s Pizza biedt een competitief salarispakket (inclusief variabele component). De sterke groei van de organisatie zal automatisch ook zorgen voor mooie kansen op interne vervolgstappen.

Interesse?
Heb je interesse in deze uitdagende functie bij een ondernemend bedrijf waarin je de mogelijkheid krijgt om een bijdrage te leveren aan het professionaliseren van de finance functie? Dan zien wij graag jouw CV en motivatiebrief tegemoet! Wij laten je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek!

Voor een uitgebreid wervingsprofiel kun je contact opnemen met info@employmentservices.nl. Als je meer informatie wilt over de functie of de procedure, neem dan contact op met onze consultant Hendrik Roeleveld via telefoon (06-57679413) of e-mail (h.roeleveld@employmentservices.nl) of met Janine Trompetter via telefoon (06-29472010) of e-mail (j.trompetter@employmentservices.nl).

Employment Services (www.employmentservices.nl) is bewezen effectief in werving & selectie, interim management en executive search door persoonlijke aandacht en gedegen advies.

Location

Nieuwegein

Publication date

19.09.2022

Contact person

Hendrik Roeleveld

More information
Hendrik Roeleveld
Cell phone: (06) 5767 9413