Nieuwsbrief februari 2017

2017 wordt een bruisend jaar!


Beste relatie,

Voor veel organisaties was 2016 een hectisch en uitdagend jaar. De markt trok sterk aan en de Nederlandse economie groeide weer naar het niveau van voor de crisis.

Ook de arbeidsmarkt is weer sterk in beweging. Het aantal banen neemt stevig toe. Veel van onze opdrachtgevers zoeken actief naar nieuwe professionals die in staat zijn om snel en effectief in te spelen op de nieuwe eisen en behoeften van de markt. De 'war for talent' is daadwerkelijk weer aan de orde en het binnenhalen van talent vergt veel aandacht en skills. Onze opdrachtgevers kunnen met een goed gevoel terugkijken op 2016. In het afgelopen jaar hebben wij voor vele relaties succesvol kandidaten weten te werven op veelal lastige een specialische functies.

Voor 2017 zijn de vooruitzichten veelbelovend te noemen. De arbeidsmarkt zal verder aantrekken. Ook in 2017 zal het team van Employment Services met veel passie en energie zich inzetten om de beste kandidaten in de markt bij onze opdrachtgevers aan tafel te brengen.

Het team van Employment Services ziet er naar uit om ook in 2017 met onze opdrachtgevers en kandidaten in contact te blijven en de positieve trend van het afgelopen jaar verder door te zetten.

Het wordt een bruisend jaar!

Drs. Diederik Leeman MBA
Managing Consultant

 

 

Nieuwe website

Onze website is vernieuwd! Met een eigentijdse vormgeving is onze website helemaal klaar voor 2017.
Neem gerust een kijkje op www.employmentservices.nl

 

 

Detachering via Employment Services


De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Bedrijven nemen minder risico’s bij het aanstellen van nieuwe medewerkers. Want ze willen flexibel zijn in het personeelsbestand: geen werk is geen personeel en bij pieken in de business moeten medewerkers snel voorhanden zijn.

Detachering biedt werkgevers flexibele personeelsoplossingen. Employment Services neemt de werknemer in dienst. U huurt de medewerker in op het moment dat u extra personeel nodig heeft. Zijn de extra werkzaamheden voorbij, dan stopt de medewerker direct en blijft u dus flexibel.

Employment Services kan uitkomst bieden door te voorzien in de behoefte aan tijdelijke extra capaciteit ingeval van ziekte, vervanging of (seizoens)drukte of specialisten voor een bepaald project. Employment Services heeft namelijk op korte termijn gekwalificeerde, goed opgeleide professionals beschikbaar die voor korte of langere periode ingehuurd kunnen worden.

Employment Services biedt de volgende diensten op het gebied van detachering:

Detavast: hierbij blijft de medewerker gedurende een vooraf afgesproken periode in dienst van Employment Services, na deze periode komt de professional kosteloos in dienst van de opdrachtgever.
Detachering: het tijdelijk beschikbaar stellen van medewerkers, die in dienst zijn van Employment Services. Bij detachering komt de gedetacheerde dus niet in dienst van de opdrachtgever.
Bij detachering blijft Employment Services juridisch werkgever, dus dat betekent dat de opdrachtgever niet verantwoordelijk is voor de afdracht van werkgeverslasten en voor de werkgeversrisico’s, zoals ziekte, reiskosten, begeleiding, training en verzekeringen.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van detachering via Employment Services. Wilt u ook de voordelen van detachering ervaren? Graag praten wij u bij over de mogelijkheden.

 

 

From tail to talent


Veel organisaties herkennen het; de markt verandert in een steeds hoger tempo en medewerkers worden geacht in hetzelfde tempo mee te veranderen. Helaas lukt dit niet bij alle medewerkers, waardoor ze achterop raken en in de tail terechtkomen; ze missen de aansluiting en halen bovendien de snelheid uit het zo noodzakelijke veranderingsproces van de organisatie.

Voor deze situatie bieden wij een oplossing. Wij vangen de tail medewerker op terwijl wij tegelijkertijd op zoek gaan naar een sterkere vervanger, zodat de continuïteit van het werk gewaarborgd wordt.

Hoe verloopt het proces From TAIL to TALENT ?
U geeft aan welke functionaris op termijn vervangen moet worden en welke functie dientengevolge vrij zal komen. Samen met u bepalen wij het gewenste profiel en gaan gericht searchen naar een sterkere, vervangende kandidaat. Zodra deze kandidaat aan uw verwachtingen voldoet, kan de wisseling in gang gezet worden.

De medewerker die het bedrijf moet gaan verlaten wordt door ons opgevangen. Wij nemen 26 weken de tijd om de medewerker klaar te stomen voor het sollicitatieproces en te begeleiden naar een nieuwe, meer passende functie. Samen met onze coach worden in de eerste 8 weken de persoonlijkheid, belangstelling en gewenst werkterrein vastgesteld; we oefenen sollicitatiegesprekken en helpen vervolgens in de zoektocht naar de gewenste baan.

Middels deze constructie wordt enerzijds uw medewerker zorgvuldig en verantwoord naar een beter passende functie begeleid, terwijl tegelijkertijd uw organisatie verrijkt wordt met een sterkere medewerker die uw veranderingstraject vleugels geeft.
Een vorm van zorgvuldig werkgeverschap die ook door collega’s zal worden gewaardeerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mariska Werlich (loopbaancoach) of Tjen Schifferstein (associate consultant).

 

 

Recente benoemingen


In de afgelopen periode hebben wij voor onze opdrachtgevers de volgende vacatures succesvol ingevuld:

  • Accounts Payable en Cash Accountant bij een produktiebedrijf
  • Coördinator Administration bij een grote investeerder in micro financiering
  • Senior Categorymanager bij een grote retail organisatie
  • Controller a.i. bij een producent van promotional producten
  • Teamleider bij een gemeentelijke instelling
  • Internal Auditor bij een financiële instelling
  • Logistiek Manager bij een textielimporteur
  • Business Consultant bij een adviesbureau
  • Accountmanager bij een grote retailorganisatie
  • Marketing & Sales manager bij een industriële producent. 

 

 

Op weg naar een nieuwe baan


Aan het begin van een nieuw jaar gaan veel mensen actief op zoek naar een nieuwe baan. Die zoektocht op zich is al een uitdaging. Welke keuzes ga ik maken, welke baan past het best bij mij, waar vind ik interessante vacatures, hoe word ik uitgenodigd voor een gesprek. Employment Services Coaching kan helpen bij die zoektocht naar de juiste baan. We kunnen helpen bij het bepalen van de juiste loopbaankoers en ontwikkelen samen met jou een strategie om de best passende functie te bemachtigen. Bel vrijblijvend voor meer informatie als je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken met Mariska Werlich (loopbanncoach).

Hieronder volgen alvast enkele sollicitatietips:

1. Wees je bewust van het beeld dat je achter laat “achter de schermen”. Ook jouw benadering van de receptioniste of jouw contact met andere sollicitanten speelt een rol in het beeld dat je achterlaat!
2. Let op die eerste indruk die je maakt. Binnen 17 seconden heeft iemand zich een beeld van je gevormd. Dus wees op tijd, ken de dress code, maak oogcontact, probeer relaxed en positief over te komen en vergeet niet af en toe te glimlachen!
3. Onderschat jouw non verbale communicatie niet. Wees je bewust van je uitingen. Wat doe je als je nerveus bent? Of als je de waarheid met een korreltje zout neemt?
4. Ken je CV van haver tot gort. Weet voorbeelden te geven en onthoud: ‘the devil is in the detail’.
5. Stel aan het eind van het gesprek een gerichte en interessante vraag, vermijd ‘the obvious’.

 

 


Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met coaching en andere diensten versterken we duurzame relaties. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.