Omgaan met veranderingen

De wereld verandert in exponentieel tempo en de complexiteit neemt toe. Bedrijven opereren in onzekere economische omstandigheden. Bedrijven moeten zich daarom voortdurend blijven aanpassen. Van medewerkers wordt verwacht dat ze meebewegen maar dat is vaak niet gemakkelijk, immers mensen houden in essentie niet van veranderingen. Flexibilisering is dus voor alle partijen relevant; kijk maar eens wat het corona virus aan effecten heeft.

Deze verandering vraagt om ondernemers, managers en medewerkers die zich steeds sneller moeten aanpassen aan de veranderende omgeving. Tevens moeten ook bedrijven flexibeler en wendbaarder worden richting de medewerkers en blijven anticiperen op nieuwe omstandigheden.

In onze dagelijkse praktijk van werving en selectie houden we naast de IQ en EQ ook rekening met dat aanpassingsvermogen van kandidaten. Juist deze waarde wordt steeds belangrijker. Dit wordt de AQ (Adaptability Quotiënt) genoemd; flexibiliteit, nieuwsgierigheid, lef, probleemoplossend vermogen en veerkracht zijn woordassociaties die met de AQ verbonden zijn.

Het IQ is het minimum dat nodig is voor een job, maar de AQ bepaalt of je succesvol kan blijven op langere termijn. Mensen met een hoog AQ helpen bedrijven de strategische voorsprong te behouden, verder te ontwikkelen of door een crisis heen te loodsen. Juist op dit moment, tijdens de corona crisis, wordt een ultiem beroep gedaan op het AQ van ondernemers, managers en medewerkers om de effecten van de crisis het hoofd te bieden.

Natuurlijk blijven IQ en EQ relevant maar zonder een hoge mate van AQ zullen ook deze mensen het op termijn moeilijk krijgen.

The market is changing: Face it, deal with it and stay healthy.

Wilt u meer informatie over AQ, dan kunt u uiteraard contact opnemen met één van onze consultants.

Dank voor uw aandacht en succes toegewenst in deze uitdagende tijden.

Team Employment Services

 


Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met werving & selectie, executive search, detachering, interim management en coaching versterken we duurzame relaties met onze opdrachtgevers en kandidaten. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.

Door de jaren heen hebben we voor een breed spectrum aan opdrachtgevers mogen werken. Je kunt hierbij denken aan de zakelijke dienstverlening, retail, groothandel, FMCG en andere industrieën. Ook organisaties binnen de (semi-)overheid en zorgsector mogen we tot onze vaste klantenkring rekenen. Verder zijn er opvallend veel familiebedrijven die ons het vertrouwen geven om hun vaste partner te zijn op het gebied van werving en selectie. Duurzame relaties en resultaat, daar draait het om bij Employment Services.

De sleutel van ons succes? Heel eenvoudig, we doen waar de opdrachtgever om vraagt: persoonlijk advies, perfecte match en een duurzame invulling van een positie op hbo/wo niveau. De cijfers spreken voor zich:

  • 95% van de posities vullen we met succes in.
  • 90% van de geplaatste kandidaten is na 2 jaar nog steeds werkzaam voor de opdrachtgever.

Kortom, we leveren al decennia lang maatwerk waarmee we optimaal aansluiten op de behoeften van onze opdrachtgevers en kandidaten.