Have a break!

Je hebt vast ook de ervaring dat je het ene moment vol energie aan een project werkt en het andere moment je concentratie en focus volledig verdwenen is. Hoe kan zoiets nou gebeuren? De oorzaak zit hem in ons brein en onze concentratieboog die helaas niet oneindig is. Maar er is een oplossing: neem een korte mental health break!

Onze hersenen kunnen switchen van de focus-stand naar de diffusie-stand die betrekking heeft op ontspannen en dagdromen. In deze laatste stand zijn wij onbewust in staat om spontaan problemen op te lossen, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Archimedes stapte in bad en riep Eureka toen hij de relatie zag tussen het stijgen van het water en zijn lichaamsvolume. Newton had een vergelijkbare “Aha” ervaring toen hij een appel uit de boom naar beneden zag vallen.

Onbewust ideeën ontwikkelen terwijl je aan iets anders denkt, wordt in de psychologie creatieve incubatie genoemd en is dus van alle tijden. Dat is waarom organisaties een tafelvoetbalspel neerzetten en een dartboard ophangen: ter ontspanning én ter bevordering van de creativiteit! Klap dus gerust af en toe je laptop dicht en doe iets compleet anders. Loop een rondje door het kantoor of loop een blokje om buiten het kantoor.

Met een lunchwandeling in de buitenlucht of een stukje hardlopen (Just Do It), voldoe je aan de minimaal gewenste dertig minuten bewegen per dag. Bij Employment Services kunnen we niet meer zonder! Zo maken wij, wanneer het weer een beetje meewerkt, bijna altijd een korte wandeling na afloop van onze gezamenlijke lunch. Het is een gegeven dat een veranderende (buiten)omgeving i.c.m. het ontmoeten van mensen nieuwe inzichten oplevert. Daarbovenop levert een half uur bewegen minimaal 200 calorieën aan verbranding op, naast de aanmaak van endorfine, ons gelukshormoon!

Een break tussendoor levert ons zoveel positiefs op dat we het graag delen zodat het ook onderdeel van jouw dagelijkse routine wordt, als het dat al niet is. Geloof ons, je wordt er beter van!

Team Employment Services


Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl