Have a break!

Je hebt vast ook de ervaring dat je het ene moment vol energie aan een project werkt en het andere moment je concentratie en focus volledig verdwenen is. Hoe kan zoiets nou gebeuren? De oorzaak zit hem in ons brein en onze concentratieboog die helaas niet oneindig is. Maar er is een oplossing: neem een korte mental health break!

Onze hersenen kunnen switchen van de focus-stand naar de diffusie-stand die betrekking heeft op ontspannen en dagdromen. In deze laatste stand zijn wij onbewust in staat om spontaan problemen op te lossen, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Archimedes stapte in bad en riep Eureka toen hij de relatie zag tussen het stijgen van het water en zijn lichaamsvolume. Newton had een vergelijkbare “Aha” ervaring toen hij een appel uit de boom naar beneden zag vallen.

Onbewust ideeën ontwikkelen terwijl je aan iets anders denkt, wordt in de psychologie creatieve incubatie genoemd en is dus van alle tijden. Dat is waarom organisaties een tafelvoetbalspel neerzetten en een dartboard ophangen: ter ontspanning én ter bevordering van de creativiteit! Klap dus gerust af en toe je laptop dicht en doe iets compleet anders. Loop een rondje door het kantoor of loop een blokje om buiten het kantoor.

Met een lunchwandeling in de buitenlucht of een stukje hardlopen (Just Do It), voldoe je aan de minimaal gewenste dertig minuten bewegen per dag. Bij Employment Services kunnen we niet meer zonder! Zo maken wij, wanneer het weer een beetje meewerkt, bijna altijd een korte wandeling na afloop van onze gezamenlijke lunch. Het is een gegeven dat een veranderende (buiten)omgeving i.c.m. het ontmoeten van mensen nieuwe inzichten oplevert. Daarbovenop levert een half uur bewegen minimaal 200 calorieën aan verbranding op, naast de aanmaak van endorfine, ons gelukshormoon!

Een break tussendoor levert ons zoveel positiefs op dat we het graag delen zodat het ook onderdeel van jouw dagelijkse routine wordt, als het dat al niet is. Geloof ons, je wordt er beter van!

Team Employment Services


Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met werving & selectie, executive search, detachering, interim management en coaching versterken we duurzame relaties met onze opdrachtgevers en kandidaten. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.

Door de jaren heen hebben we voor een breed spectrum aan opdrachtgevers mogen werken. Je kunt hierbij denken aan de zakelijke dienstverlening, retail, groothandel, FMCG en andere industrieën. Ook organisaties binnen de (semi-)overheid en zorgsector mogen we tot onze vaste klantenkring rekenen. Verder zijn er opvallend veel familiebedrijven die ons het vertrouwen geven om hun vaste partner te zijn op het gebied van werving en selectie. Duurzame relaties en resultaat, daar draait het om bij Employment Services.

De sleutel van ons succes? Heel eenvoudig, we doen waar de opdrachtgever om vraagt: persoonlijk advies, perfecte match en een duurzame invulling van een positie op hbo/wo niveau. De cijfers spreken voor zich:

  • 95% van de posities vullen we met succes in.
  • 90% van de geplaatste kandidaten is na 2 jaar nog steeds werkzaam voor de opdrachtgever.

Kortom, we leveren al decennia lang maatwerk waarmee we optimaal aansluiten op de behoeften van onze opdrachtgevers en kandidaten.