Historie


In 1976 richtte de heer Frans Pels Rijcken Employment Services op en behoort daarmee tot één van de oudste en meest gerenommeerde recruitment bureaus in Nederland. Hij startte het bureau vanuit zijn woonhuis in Soest en bouwde het langzaam uit tot één van de grotere recruitment bureaus van Nederland. Als één van de eerste spelers op de Nederlandse recruitment markt was Employment Services ook initiator van de OAWS (Organisatie voor Adviesbureaus op het gebied van Werving en Selectie). Hiermee gaf de heer Pels Rijcken ook direct een statement dat het recruitment vakgebied en het werk van een Werving & Selectie consultant een echt vak is waarvoor vakmanschap benodigd is.

In de jaren 80 heeft Employment Services aan de wieg gestaan van de detachering dienstverlening in Nederland. Naar eigen zeggen, heeft de heer Pels Rijcken de term detacheren in de Nederlandse HR wereld geïntroduceerd. Tot dan toe werd de term detacheren alleen gebruikt in het leger voor het tijdelijk overplaatsen van officieren en hoge militairen. Employment Services introduceerde het detacheren door het tijdelijk uitzenden van managers en hoger kader specialisten binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dat de heer Pels Rijcken een vooruitstrevende ondernemer was, blijkt ook uit de vernieuwende marketing en communicatie strategieën. Zo zette Employment Services in de jaren 80 reeds radio commericals in om bekendheid te geven aan de dienstverlening van Employment Services.

In 1993 heeft de heer Frans Pels Rijcken Employment Services verkocht aan de heer Louis Leeman en zijn zoon Diederik Leeman. De werkwijze veranderde niet en
Employment Services groeide verder waarmee ook nieuwe huisvesting gewenst was. Zo is het bureau in de loop van de jaren gevestigd geweest in Zeist en in Baarn. Sinds 2017 is Employment Services gevestigd op de huidige locatie aan de Oude Utrechtseweg in Baarn.

Met Diederik Leeman aan het roer is Employment Services uitgegroeid tot het bureau wat het nu is. In 2018 is de directie van Employment Services versterkt door het toetreden van Hendrik Roeleveld. Employment Services is een boutique recruitment bureau dat zich richt op de bemiddeling van specialisten op HBO en Academisch niveau binnen de vakgebieden Finance, Marketing & Sales en Management & Operations. De kernactiviteiten omvatten: Executive Search, Werving & Selectie, Interim Management en Coaching en Loopbaanbegeleiding. De cliëntengroep bestaat uit familie- en middenbedrijven die actief zijn in de industrie, handel, zakelijke dienstverlening, maar ook de (semi)overheid behoort tot de cliëntengroep. 
 

Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl