Executive Search

Voor het vervullen van directie, management en zwaardere specialistische functies zet Employment Services haar executive search netwerk in. Het betreft hier veelal functies met een salaris vanaf € 100.000 op jaarbasis. 

Deze functies zijn veelal koersbepalende rollen op directie niveau waarbij zorgvuldigheid en kwaliteit in het searchproces van essentieel belang zijn. Daarom is het vinden van de ‘perfect match’ ook enorm belangrijk. Diepgaande kennis en begrip van de markt en van uw organisatie of kantoor zijn hierbij essentieel. Niet alleen voor de opdrachtgever, maar ook zeker voor de kandidaten die een nieuw pad in hun carrière inslaan.

Door ons betrouwbare searchproces, ons uitgebreide netwerk en onze jarenlange ervaring zijn wij in staat deze zorgvuldigheid en kwaliteit te leveren. De cijfers liegen niet: 95% van de posities worden met succes ingevuld en 90% van de kandidaten werkt na 2 jaar nog steeds bij de opdrachtgever. Al tientallen jaren leveren onze consultants maatwerk waarmee we perfect aansluiten op de behoeften van onze opdrachtgevers. Als onder andere Executive Search bureau zorgen voor de perfecte match die aansluit op uw specifieke wensen van commercieel, financieel, logistiek en technisch management tot operationeel en algemeen management. 
 

Het Executive Search Proces 
Tijdens het selectieproces kijken wij naar ervaring en vakkennis, maar ook naar motivatie, competenties, persoonlijkheid, de chemie met directie en bestuur en de fit met de bedrijfscultuur. Ook na plaatsing houden we contact, zowel met u als opdrachtgever als met onze geplaatste kandidaten. Wij zijn pas tevreden als een kandidaat lange tijd succesvol is.

’De executive search, van intake tot afronding van de opdracht, neemt gemiddeld acht weken in beslag. Het proces bestaat uit de volgende stappen:
 

1. INTAKE
Allereerst houden wij een uitgebreide intake bij de opdrachtgever inzake bedrijfsactiviteiten, cultuur, de vacante positie, ontwikkelingsmogelijkheden, organisatiedoelstellingen etc. Hierbij worden alle stakeholders gesproken die betrokken zijn bij de aanname van de nieuwe functionaris.

2. SEARCH
Vervolgens benaderen wij discreet en integer de potentiële kandidaten om de vacante positie onder de aandacht te brengen. Hierbij stellen wij een long list op van kandidaten.

3. SELECTIE
Na de toenadering voeren wij interviews uit op kantoor, nemen wij een persoonlijkheidsonderzoek af die wij eventueel aanvullen met een assessment. Aan de hand hiervan stellen wij een kandidaten shortlist op.’

4. PRESENTATIE
Na de selectie presenteren wij de geselecteerde kandidaten aan de hand van een uitvoerig resume en uitgebreid interviewverslag, inclusief carrière-, competentie- en arbeidsvoorwaardenoverzicht.

5. INTERVIEWS
Ook begeleiden wij (indien gewenst persoonlijk) de gespreksrondes bij de opdrachtgever.

6. REFERENTIECHECK
Dan trekken wij de referenties bij voormalige werkgevers of andere instanties en/of personen na.

7. AFRONDING
Waar nodig begeleiden wij ook het arbeidsvoorwaardelijk proces tot het plaatsen van handtekeningen.

8. COACHING EN NAZORG
Ten slotte begeleiden wij gedurende het eerste jaar de geplaatste kandidaat intensief middels coaching  om een langdurig en succesvolle bemiddeling te garanderen.
 
Als onder andere executive search bureau kan Employment Services met behulp van ons uitgebreide executive search netwerk directie, management en zware specialistische functies vervullen. Executive search finance, commercieel, technisch en logistiek vallen allemaal binnen onze specialisatie. Heeft u een executive vacature die u wilt vervullen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen, dan helpen wij u verder.

 

 

Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl