Executive Search

Voor het vervullen van directie, management en zwaardere specialistische functies zet Employment Services haar executive search instrumentarium in. Het betreft hier veelal functies met een salaris vanaf € 100.000 op jaarbasis. 

Deze functies zijn veelal koersbepalende rollen waarbij zorgvuldigheid en kwaliteit in het search proces en daarmee het realiseren van de ‘perfect match’ van essentieel belang zijn. Diepgaande kennis en begrip van de markt en van uw organisatie of kantoor zijn daarbij essentieel. Niet alleen voor de opdrachtgever, maar ook zeker voor de kandidaat die een nieuw pad in zijn of haar carrière inslaat.

Dankzij ons gedegen searchproces, ons uitgebreide netwerk en jarenlange ervaring zijn wij in staat om zeer succesvol te opereren. De cijfers spreken voor zich: 95% van de posities vullen we met succes in en 90% van de geplaatste kandidaten is na 2 jaar nog steeds werkzaam voor de opdrachtgever. Onze consultants leveren al decennia lang maatwerk waarmee we optimaal aansluiten op de behoefte van onze opdrachtgevers. Van financieel, commercieel, logistiek en technisch management tot operationeel en algemeen management, wij zorgen voor de perfecte match die aansluit op uw specifieke behoefte!

 

Het Proces 
In het selectieproces kijken wij naar ervaring en vakkennis, maar ook naar motivatie, competenties, persoonlijkheid, de chemie met directie en bestuur en de fit met de bedrijfscultuur. Ook na plaatsing houden we contact, zowel met u als opdrachtgever als met onze geplaatste kandidaten. Wij zijn pas tevreden als een kandidaat lange tijd succesvol is.

Het executive search proces, van intake tot afronding van een opdracht, bestaat uit de volgende stappen en neemt gemiddeld acht weken in beslag. 

1. INTAKE
Een uitgebreide intake bij de opdrachtgever inzake bedrijfsactiviteiten, cultuur, de vacante positie, ontwikkelmogelijkheden, organisatiedoelstellingen etc., waarbij alle stakeholders worden gesproken die betrokken zijn bij de aanname van de nieuwe functionaris.

2. SEARCH
Het discreet en integer benaderen van potentiële kandidaten om de vacante positie onder de aandacht te brengen. Het opstellen van een long list van kandidaten.

3. SELECTIE
Het voeren van interviews op kantoor, het afnemen van een persoonlijkheidsonderzoek, eventueel aangevuld met een assessment. Opstellen van een kandidaten shortlist.

4. PRESENTATIE
Presentatie van de geselecteerde kandidaten aan de hand van een uitvoerig resumé en uitgebreid interviewverslag, inclusief carrière-,  competentie- en arbeidsvoorwaardenoverzicht.

5. INTERVIEWS
Het (desgewenste persoonlijk) begeleiden van de gespreksrondes bij de opdrachtgever.

6. REFERENTIECHECK
Het natrekken van referenties bij voormalige werkgevers of andere instanties en/of personen.

7. AFRONDING
Waar nodig begeleiden van het arbeidsvoorwaardelijk proces tot het plaatsen van de handtekeningen.

8. COACHING EN NAZORG
Gedurende het eerste jaar begeleiden wij de geplaatste kandidaat intensief middels coaching teneinde een langdurig en succesvolle bemiddeling te garanderen.
 

 

 

Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met werving & selectie, executive search, detachering, interim management en coaching versterken we duurzame relaties met onze opdrachtgevers en kandidaten. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.

Door de jaren heen hebben we voor een breed spectrum aan opdrachtgevers mogen werken. Je kunt hierbij denken aan de zakelijke dienstverlening, retail, groothandel, FMCG en andere industrieën. Ook organisaties binnen de (semi-)overheid en zorgsector mogen we tot onze vaste klantenkring rekenen. Verder zijn er opvallend veel familiebedrijven die ons het vertrouwen geven om hun vaste partner te zijn op het gebied van werving en selectie. Duurzame relaties en resultaat, daar draait het om bij Employment Services.

De sleutel van ons succes? Heel eenvoudig, we doen waar de opdrachtgever om vraagt: persoonlijk advies, perfecte match en een duurzame invulling van een positie op hbo/wo niveau. De cijfers spreken voor zich:

  • 95% van de posities vullen we met succes in.
  • 90% van de geplaatste kandidaten is na 2 jaar nog steeds werkzaam voor de opdrachtgever.

Kortom, we leveren al decennia lang maatwerk waarmee we optimaal aansluiten op de behoeften van onze opdrachtgevers en kandidaten.