Algemeen

Face-to-face sollicitatiegesprek in corona tijd

De afgelopen maanden heb ik veel kandidaten ‘op afstand’ geïnterviewd. Natuurlijk geeft een interview “op afstand” een goed beeld van de kandidaten en is het natuurlijk is het een bijzondere efficiënte methode. Geen reistijden meer, je komt sneller to the point waardoor de gesprekken korter duren en je krijgt overall een goede indruk van de kandidaat. 

Maar toch, wat mij betreft wegen al deze voordelen niet op ten opzichte van het persoonlijk ontvangen van de kandidaat en het face-to-face gesprek.

Sinds een week of 4 ontvangen wij, (coronaproof!) weer kandidaten bij ons op kantoor voor een persoonlijk, face-to-face, gesprek. Heerlijk! Ik neem jullie kort mee in het proces.


Corona zorgt voor ijsbreker
Bij de begroeting van de kandidaat voelt het toch nog steeds onnatuurlijk om elkaar géén hand te geven. Het is altijd even spannend om te kijken welke creatieve oplossing er voor begroeting wordt gekozen. Er zijn nog al wat begroetingsmethoden mogelijk, zoals bijvoorbeeld ellebogen, buigen of knikken. Dit soort van ongemakkelijk moment zorgt er wel voor dat direct het ijs is gebroken.  


Non verbale signalen tijdens online versus face-to-face gesprek
Na het ‘handenreiningsritueel’ en het aan tafel plaatsnemen begint het eigenlijke gesprek. Het is vervolgens interessant om tijdens het gesprek in te zoomen op de drijfveren van kandidaten en de keuzes die kandidaten gemaakt hebben. Het is mooi om een twinkeling in de ogen te zien wanneer kandidaten gepassioneerd over hun passies en skills vertellen. Deze non verbale signalen zijn in een persoonlijk gesprek uitstekend waar te nemen. Ook als er misschien wat meer confronterende zaken worden besproken ontvang je beter non verbale signalen op dan dat je op afstand een interview voert. 

Begrijp me goed, ik zeg niet dat deze signalen in een interview op afstand niet zichtbaar zijn maar ik ervaar dat non verbale communicatie in een face-to-face gesprek beter waarneembaar is waardoor de kwaliteit van de het gesprek toeneemt. Ten opzichte van een interview op afstand, zie je tijdens een face-to-face gesprek meer details, wordt de onderlinge band hechter, zijn er meer mogelijkheden om door te vragen en beklijft het gesprek beter. 


Persoonlijk
Bij Employment Services staat de kernwaarde ‘Persoonlijk’ hoog in het vaandel. Dit betekent onder andere dat wij veel aandacht besteden aan uitgebreide communicatie en aandacht voor de persoonlijke omstandigheden. En dit krijgen we terug van onze kandidaten en van onze opdrachtgevers. Hierdoor zijn we in staat om een goede inschatting te maken of er een ‘echte’ match mogelijk is.


Voorkeur voor face-to-face
De conclusie mag duidelijk zijn dat onze voorkeur uitgaat naar het persoonlijk face-to-face gesprek. Bij ons op kantoor in Baarn kunnen wij waarborgen dat deze gesprekken coronaproof plaats kunnen vinden. Wanneer kandidaten toch de voorkeur geven aan het gesprek op afstand, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem en voeren wij het sollicitatiegesprek via skype, teams, whatsapp beeld of facetime.  

Deze blog is geschreven door onze consultant Vincent van Middelaar. Klik hier voor meer informatie over Vincent.