Financieel Specialist Regulatory Reporting

Nieuw

Functie omschrijving Financieel Specialist Regulatory Reporting

Als specialist op het gebied van regulatory reporting zorg jij voor een positieve impact. Dankzij jouw zorgvuldige financiële rapportages krijgen de financiële toezichthouders een helder en correct beeld van de cijfers van Triodos Bank. En dat is belangrijk in een tijd waarin banken steeds vaker verantwoording moeten afleggen. Nationale en internationale organisaties zitten strak op de cijfers en houden de activiteiten van Triodos scherp in de gaten. Deze stijgende vraag naar betrouwbare financiële rapportages heeft invloed op de organisatie. Jij begrijpt dat.

Kom in actie. Als Financieel Specialist Regulatory Reporting:

• Stel je regulatory rapportages op voor toezichthouders en de raad van bestuur.
• Draag je actief bij aan het optimaliseren van het reporting- en consolidatieproces van Triodos Bank.
• Stel je kwalitatief uitstekende financiële maand-, kwartaal-, en jaarrapportages op.
• Analyseer je (nieuwe) wet- en regelgeving en neem je dit mee in je rapportages.
• Help je mee nieuwe tools te implementeren.
• Lever je een bijdrage aan het verbeteren van processen.

Functie eisen Financieel Specialist Regulatory Reporting

Dit ben jij.
Als financieel specialist regulatory reporting heb je bij de Triodos Bank een centrale rol op het hoofdkantoor. Complexe zaken helder analyseren is een van je sterkste punten, maar je bent uiteraard tot meer in staat. Zo ga je een bijdrage leveren aan het verder inrichten en professionaliseren van het regulatory reporting en consolidatie proces. Daar heb je niet alleen kennis van het vak voor nodig, maar ook een scherp oog voor processen en gevoel voor (IT) systemen. Je hebt interesse en de ambitie om je verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. Daarnaast heb je:

• Een master in accountancy, bij voorkeur aangevuld met een postmaster RA of bereid om deze te gaan halen.
• Een analytisch sterk vermogen en cijfermatig inzicht. Deze competenties heb je sterk ontwikkeld dankzij een aantal jaren werkervaring (minimaal 3 jaar) op het gebied van regulatory reporting, bij voorkeur in de financiële sector.
• Ervaring in het werken met:
o geautomatiseerde bedrijfsinformatie
o business intelligence (datawarehouse) oplossingen
o ervaring en affiniteit met reporting tools
• De potentie om jezelf op het gebied van presentatievaardigheden (verder) te ontwikkelen.
• Goede kennis van de Engelse taal.

Bedrijfsprofiel

Volg je hart. Gebruik je hoofd. Triodos Bank.
Geld zet altijd iets in beweging. Triodos Bank laat met ruim 1.350 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren zij al meer dan 35 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daar worden zij toe in staat gesteld door meer dan 625.000 spaarders en beleggers die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving.

Triodos Bank kent een open en transparante bedrijfscultuur. Groei staat bij hen voorop, zij geloven in opleiding en scholing. In Nederland werken zij vanuit hun hoofdkantoor in Zeist. Deze moderne werkplek is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Reis jij met ov? Dan is dat niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee: vanuit de bedrijfsfilosofie van Triodos Bank worden reizen met het openbaar vervoer volledig vergoed.

Bedrijfscultuur

Triodos Bank kent een open en transparante bedrijfscultuur. Groei staat bij hen voorop, zij geloven in opleiding en scholing. In Nederland werken zij vanuit hun hoofdkantoor in Zeist. Deze moderne werkplek is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Reis jij met ov? Dan is dat niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee: vanuit de bedrijfsfilosofie van Triodos Bank worden reizen met het openbaar vervoer volledig vergoed.

Arbeidsvoorwaarden

Jij gaat voor impact.

Impact is de eerste prioriteit van Triodos Bank. Die van Triodos als bank én die van jou als financieel specialist regulatory reporting. Dat Triodos Bank daarbovenop ook nog eens goede arbeidsvoorwaarden biedt, is mooi meegenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

• Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.
• Een aantrekkelijke pensioenregeling.
• 28 vakantiedagen, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
• 100% ov-vergoeding van de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer.
• Een fietsregeling.
• Mogelijkheden voor opleidingen en scholingen.
• De optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering.

Location

Zeist

Contact person

Janine Trompetter

Medewerkers
Janine Trompetter
Cell phone: (06) 2947 2010