Financial Controller

Nieuw

Functie omschrijving Financial Controller

Op dit moment zijn wij voor onze opdrachtgever in de regio Hilversum op zoek naar een

Financial Controller (Fulltime),

dit in verband met de doorgroei van de huidige medewerker.

Het doel van deze functie is het periodiek afsluiten van de financiële administratie, het uitvoeren van SOx controles, het beheren van financiële middelen en het uitvoeren van audits. Door deze taken goed uit te voeren, wordt gezorgd voor een juiste en correcte weergave van de financiële administratie waardoor betrouwbare financiële informatie opgeleverd kan worden.

Tot de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van de financial controller behoren:
• zorgen voor juistheid en tijdigheid van verslaglegging financiële gegevens, inclusief het uitvoeren van (kosten) analyses;
• beheren van financiële middelen zoals het samenstellen van liquiditeitsoverzichten en plannen en bewaken van liquiditeitsposities;
• geven van gevraagd en ongevraagd advies over verbeteringen op het vakgebied aan de leiding en het management;
• deelnemen aan diverse (ad hoc) projecten vanuit het eigen vakgebied en het uitvoeren van actiepunten;
• opmaken en verzorgen van wettelijke verplichte aangiften en afdrachten zoals BTW, loonbelasting etc.;
• signaleren, adviseren en doorvoeren van optimalisatie van financieel-administratieve procedures;
• beoordelen van onderdelen van AO op inrichting en functioneren;
• analyseren en controleren van delen van de jaarrekening en bijbehorende documenten/ grootboek;
• controleren van dagboeken en (sub-)grootboekrekeningen; debiteuren, crediteuren, voorraden, vaste activa, project en overige administraties;
• beoordelen van afwijkende situaties en bijzonderheden en daarop actie ondernemen;
• afsluiten van grootboekrekeningen door afstemmen van grootboek- en sub administraties en het voorbereiden van correcties en overboekingen;
• Uitvoeren van SOx controles.

Functie eisen Financial Controller

Voor deze vacature komen wij graag in contact met financial controllers die beschikken over (aantoonbaar) hbo werk- en denkniveau en een bedrijfseconomische opleiding, aangevuld met tenminste vijf - zeven jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een internationale productie onderneming.

Naast je opleiding en je ervaring, verwachten we dat je de wil én de potentie hebt om door te groeien binnen de organisatie. Je bent ambitieus, gedreven en zelfredzaam, waardoor je in staat bent om snel zelfstandig je werk te kunnen doen. Binnen deze hands on omgeving is het belangrijk dat je de handen uit de mouwen steekt en flexibel bent.

Voor deze functie is het vanzelfsprekend belangrijk dat je cijfermatig sterk bent, dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, dat je kunt plannen en prioriteiten kunt stellen, gestructureerd en accuraat werkt en dat je je verhaal ‘over de bühne’ weet te krijgen, met andere woorden goed bent in luister- en presentatievaardigheden.

Binnen dit compacte team is het voorts belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en tegelijkertijd goed met je collega’s samenwerkt. Je dient initiatieven te tonen en proactief te zijn. Je bent vakinhoudelijk gedreven en wilt daarin telkens jezelf en anderen verbeteren.

Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal is noodzakelijk. Je werkt met JD Edwards en Hyperion, dus als je daarmee gewerkt hebt, vormt dat een pré.

Bedrijfsprofiel

Voor onze opdrachtgever, een internationale productie onderneming met haar wereldwijde hoofdkantoor in de omgeving van Hilversum, zijn wij op zoek naar een allround financieel professional die zich thuis voelt in een dynamische omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Als het je aanspreekt om een substantiële bijdrage te leveren aan de toekomst van dit groeiende bedrijf en een sterke ontwikkeling wilt doormaken op zowel persoonlijk als inhoudelijk gebied, is dit een interessante opportunity voor jou. Een veelzijdige functie, volop ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling en een dynamische organisatie die aan verandering onderhevig is en die kansen biedt!

Natuurlijk biedt onze opdrachtgever voorts een uitstekend pakket primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt zij een werkomgeving waarin aandacht voor zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling centraal staan.

Location

Hilversum

Contact person

Hendrik Roeleveld

Medewerkers
Hendrik Roeleveld
Cell phone: (06) 5767 9413