Nieuwsbrief Employment Services Oktober 2017


Investeren in personeel kost geld. De economie draait inmiddels weer op volle toeren en werkgevers zijn optimistisch. De orderportefueille van organisaties toont een stijgende lijn en dit vertaalt zich dan ook in de snel toenemende vraag naar gekwalificeerd personeel. En dat merken wij. Onze werkwijze, die gebaseerd is op kleinschaligheid en maximale aandacht voor opdrachtgevers en kandidaten, geeft in deze tijd veel toegevoegde waarde. Daarbij kijken wij verder dan "de meest geschikte kandidaat". Onze toegevoegde waarde ligt in het werkelijk doorgronden van kandidaat en opdrachtgever met als resultaat een scherpe, langdurige en succesvolle match.

In de eerste helft van dit jaar hebben wij een goed gevulde opdrachtenportefeuille gehad. Eén en ander heeft erin geresulteerd dat ons bureau groeit!
Recent is Pien Schelfhorst in de functie van recruitment consultant het team van Employment Services komen versterken.

Enige maanden geleden heeft Employment Services een nieuw kantoorpand betrokken. Op 27 september jl. hebben wij, samen met vele relaties, het 40 jarige bestaan van Employment Services én onze verhuizing naar het nieuwe pand gevierd. Het werd een druk bezochte en inspirerende bijeenkomst! In de nieuwsbrief vindt u een verslag van de bijeenkomst.

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief ook over de opdrachten waaraan wij in de afgelopen maanden hebben gewerkt.

Namens het hele team van Employment Services wens ik u veel leesplezier toe!

Met vriendellijke groeten,


Drs. Diederik Leeman MBA
managing consultant


 

Employment Services viert verjaardag en verbindt haar klanten!


Het zal menigeen niet ontgaan zijn, dat Employment Services haar 40e verjaardag viert dit jaar! Daarnaast zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie in Baarn waar we beter bereikbaar zijn, meer ruimte hebben en fantastische werkplekken en spreekkamers hebben gecreëerd. Dit alles was reden voor een feestje op 27 september jl., waar we deze feestelijke gebeurtenissen hebben gedeeld met onze vaste klanten en relaties.

Ons werk is verbinding en omdat we niet ‘zomaar’ gezellig wilden borrelen, hebben we ervoor gekozen dit thema op deze middag centraal te stellen. Hiertoe hebben we kunstschilder Simon Balyon in de arm genomen, die van tevoren op een groot doek de contouren heeft gemaakt van een Mondriaan schilderij, getiteld ‘De Verbinding’. Alle gasten kregen de tijd en ruimte om aan de lege vlakken een eigen kleur te geven, waardoor er een mooi groot geheel is ontstaan. Wij hebben nu een prachtig kunstwerk gecreëerd, samen met onze klanten, waar we trots op zijn en die prijkt aan één van onze muren.

Was u niet aanwezig en/ of wilt u het resultaat komen bewonderen? U bent altijd van harte welkom bij ons op kantoor!
Hieronder vindt u een impressie van deze creatieve middag en het eindresultaat.

 

Het lege doek

Impressie borrel

Het resultaat

Nieuwe collega: Pien Schelfhorst


Sinds begin september versterkt Pien Schelfhorst als recruitment consultant het team van Employment Services.

Na haar studie aan de Hotelschool is zij gestart als horecamanager in opleiding bij de La Place restaurants van Vroom & Dreesman. Opvolgend aan deze functie heeft zij kennis gemaakt met de uitzendbranche en 10 jaar lang bij Manpower Nederland verschillende rollen vervuld als zijnde intercedent, implementatie consultant tot service desk manager. Een zeer leerzame en waardevolle periode. Een passende volgende stap was om voor de opvolgende 6 jaar in dienst te treden als trainer van uitzendsoftware bij een software bedrijf.

Bij Employment Services gaat Pien zich voornamelijk richten op de nieuwe instroom van kandidaten en het verder inrichten van ons recruitmentsysteem.

Het team van Employment Services wenst Pien heel veel succes en plezier toe in haar nieuwe functie!


Detachering via Employment Services


De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Bedrijven nemen minder risico’s bij het aanstellen van nieuwe medewerkers. Want ze willen flexibel zijn in het personeelsbestand: geen werk is geen personeel en bij pieken in de business moeten medewerkers snel voorhanden zijn.

Detachering biedt werkgevers flexibele personeelsoplossingen. Employment Services neemt de werknemer in dienst. U huurt de medewerker in op het moment dat u extra personeel nodig heeft. Zijn de extra werkzaamheden voorbij, dan stopt de medewerker direct en blijft u dus flexibel.

Employment Services kan uitkomst bieden door te voorzien in de behoefte aan tijdelijke extra capaciteit ingeval van ziekte, vervanging of (seizoens)drukte of specialisten voor een bepaald project. Employment Services heeft namelijk op korte termijn gekwalificeerde, goed opgeleide professionals beschikbaar die voor korte of langere periode ingehuurd kunnen worden.

Employment Services biedt de volgende diensten op het gebied van detachering:

Detavast: hierbij blijft de medewerker gedurende een vooraf afgesproken periode in dienst van Employment Services, na deze periode komt de professional kosteloos in dienst van de opdrachtgever.
Detachering: het tijdelijk beschikbaar stellen van medewerkers, die in dienst zijn van Employment Services. Bij detachering komt de gedetacheerde dus niet in dienst van de opdrachtgever.
Bij detachering blijft Employment Services juridisch werkgever, dus dat betekent dat de opdrachtgever niet verantwoordelijk is voor de afdracht van werkgeverslasten en voor de werkgeversrisico’s, zoals ziekte, reiskosten, begeleiding, training en verzekeringen.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van detachering via Employment Services. Wilt u ook de voordelen van detachering ervaren? Graag praten wij u bij over de mogelijkheden.

Recente benoemingen


In de afgelopen maanden hebben wij voor onze opdrachtgevers onder andere de volgende vacatures succesvol ingevuld:
• Financial Manager bij een leverancier van medische producten
• Marketing Manager bij een leverancier van tandheelkundige producten
• Assistent Controller bij een onderwijsinstelling
• Jurist Bestuursrecht bij een financiële toezichthouder
• Assistant Manager Finance & Accounting bij een internationale producent van kranen
• Business Controller bij een groothandel
• Lean/KAM Coördinator bij een internationale machinebouwer
• Business Analyst bij een food producent

Tevens hebben wij in de afgelopen maanden onze opdrachtgevers ondersteunt met interim opdrachten zoals:
• Interim Corporate Controller bij een logistieke dienstverlener
• Interim Business Analyst bij een Amerikaanse multinational
• Interim Administrateur bij een specialistische cateraar
• Interim Medewerker Accounting SSC bij een vervoersmaatschappij
• Interim Controller bij een productieorganisatie
• Interim Commercieel Manager bij een specialistische groothandelEmployment Services
Oude Utrechtseweg 18B
3743 KN Baarn

tel: (035) 543 54 30
mail: info@employmentservices.nl
Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met coaching en andere diensten versterken we duurzame relaties. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.