Nieuwsbrief Employment Services Februari 2018

Banenmotor draait op volle toeren

De Nederlandse arbeidsmarkt draait harder dan ooit tevoren, maar dreigt ook oververhit te raken. Bedrijven doen er daardoor langer over om de geschikte kandidaat voor een functie te vinden. In het vierde kwartaal van afgelopen jaar kwamen er meer vacatures bij dan er werden vervuld.

Bedrijven die moeite hebben om vactures te vervullen, doen er goed aan te investeren in een goed werving- en selectieproces. Goed personeel is één van de belangrijkste succesfactoren voor de groei van organisaties. Werknemers zijn immers de spil van een organisatie en alleen met gekwalificeerd en gemotiveerd personeel kun je de concurrentie vóór blijven in de toekomst.

Niet alleen de arbeidsvoorwaarden maar ook het recruitmentproces zelf zijn uiterst belangrijk in de strijd om talent aan de organisatie te binden. Hoe langer het sollicitatieproces duurt, hoe meer concurrentie om de kandidaat ontstaat met andere organisaties. Snelle en transparante wervingsprocessen zijn daarom een must om talentvolle professionals en specialisten aan boord te krijgen.

Employment Services beschikt over een uiterst effectief wervingproces waardoor wij in staat zijn om de meest lastige vacatures snel en succesvol te vullen. Wij zijn er trots dat 95% van de door ons uitgevoerde opdrachten met succes wordt afgerond en dat 90% van de geplaatste kandidaten
na 2 jaar nog steeds werkzaam is bij onze opdrachtgevers.

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen binnen ons bureau.

Wij wensen u veel leesplezier!

Met vriendellijke groeten,


Drs. Diederik Leeman MBA
managing consultant


 

Job Marketing in een krappe arbeidsmarkt

Hebben we eindelijk weer eens de wind in de rug, wordt ons enthousiasme geremd door krapte op de arbeidsmarkt, zo lezen we vandaag in de kranten. Toch zijn er nog steeds meer werkzoekenden dan dat er vacatures zijn…Dus wat te doen? Zoeken met een vergrootklas naar de perfecte kandidaat of zijn er alternatieven? Wij merken dat onze opdrachtgevers vaak nog in de ‘stand’ zitten dat een kandidaat aan alle 10 vereisten perfect moet voldoen: hij of zij moet beschikken over de juiste opleiding, niet te veel én niet te weinig ervaring hebben, uiteraard wél gepokt en gemazeld zijn in de betreffende branche en daarnaast moet dit schaap met de vijf poten nog vijf extra poten hebben, te weten; communicatief extreem sterk zijn, analytisch, proactief en ook inhoudelijk uitblinken in zijn of haar vakgebied. Ga er maar aan staan; je zou bijna medelijden krijgen met ons recruiters!

Natuurlijk begrijpen wij heel goed dat onze klanten voor de beste kandidaat gaan en dat het ontzettend handig is om iemand aan te nemen met relevante werk- & branche ervaring, die niet over twee jaar met pensioen gaat. Toch denken wij dat, als je met een open vizier de markt op gaat en vooral kijkt naar de potentie van kandidaten om snel zaken op te pakken, je al een stap verder komt. Daarnaast is het belangrijk om bepaalde competenties te wegen, waarmee je aangeeft wat écht relevant is, wat eventueel aangeleerd kan worden en wat totaal irrelevant is. Mag je van een superspecialist in accounting verwachten dat hij of zij proactief op mensen af stapt? Is dat echt belangrijk? Of is de inhoudelijke kennis en expertise belangrijker en komt iemand er ook wel met wat minder sterke communicatieve vaardigheden en een beetje ondersteuning van collega’s? Als je op deze manier naar profielen en mensen kunt kijken, vergroot je al snel je doelgroep en vergroot je je kansen om (snel) in een vacature te voorzien! Employment Services kan hierbij helpen. Wij adviseren graag bij het beschrijven van de functie en de gewenste ‘specificaties’ van de ideale kandidaat, waarbij we onze opdrachtgevers helpen om tot een realistisch profiel te komen, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Graag gaan wij samen met onze opdrachtgevers de uitdaging aan om in deze krappe markt tóch de juiste man of vrouw te vinden!


 

Effectief leiderschap- Employment Services Coaching

Uit grootschalig onderzoek naar de effecten van coaching is gebleken dat coaching een positief effect heeft op een aantal belangrijke professionele onderdelen zoals prestaties en vaardigheden, welzijn, werkhouding en zelfregulatie, het bereiken van doelen met betrekking tot effectief leidinggeven en het maken van weloverwogen beslissingen.

Het coachingprogramma van Employment Services streeft positieve veranderingen bij coachees na en effectiever leiderschap is daarbij een veelvoorkomend onderwerp. Het coaching programma van Employment services maakt daarbij gebruik van de adviezen van Drucker:
1. Ga bewust met je tijd om
2. Richt je op duidelijke, concrete en zichtbare resultaten
3. Kijk vooral naar de sterke kanten van jezelf en van anderen en gebruik die
4. Prioriteer, doe eerst de belangrijkste dingen (en niet de gemakkelijkste, leukste etc..)
5. Richt je op effectieve, grote beslissingen om het echte, onderliggende probleem op te lossen

Met behulp van deze adviezen worden coachees zich bewust van de mogelijkheden om effectiever leiding te gaan geven en komen zij in beweging om een positieve ontwikkeling door te maken.

Coachingprogramma van Employment Services:
- talent development
- (executive) coaching
- loopbaanadvies en outcounselling

 

Tips voor betere vindbaarheid kandidaten

Op onze zoektocht naar kandidaten, onder meer via Linkedin, zien wij geregeld dat werkzoekenden alleen de koptekst “available of beschikbaar” gebruiken. Dat is voor recruiters een handige omschrijving om te weten dat iemand in de startblokken staat, echter wat vaak ontbreekt is voor welke functie men beschikbaar is. Juist die extra omschrijving maakt het relevanter om je vindbaarheid te vergroten.
Als je daarbij weet naar welke branche of type bedrijf je voorkeur uitgaat, dan word je profiel nog relevanter.
En heb je dan je baan gevonden, update je profiel dan ook even; anders blijven recruiters je achtervolgen!


 

Vacatures in de spotlight

Bij Employment Services hebben wij regelmatig mooie vacatures. Hieronder een selectie uit ons meest actuele aanbod:

Business Controller bij Eurailscout & Analysis B.V.

Senior Financieel Specialist Regulatory Reporting  bij Triodos Bank

Operational Services Manager bij een toonaangevende charity organisatie

(Business) Controller/Bestuursadviseur Financiën bij CNV Vakmensen

Content Marketeer bij Volandis 

Manager Supply Chain bij een Internationale Machinebouwer

Accountmanager bij Hirschmann Multimedia

 

 

Employment Services
Oude Utrechtseweg 18B
3743 KN Baarn

tel: (035) 543 54 30
mail: info@employmentservices.nl
www.employmentservices.nl

 

 


Contactgegevens

Employment Services

Oude Utrechtseweg 18 B
3743 KN Baarn
T +31 (0)35 543 54 30

E info@employmentservices.nl

Over Employment Services

Employment Services is bewezen effectief in werving en selectie voor posities op hbo en wo niveau. Onderscheidend, doordat we al ruim 40 jaar met een compact team specialisten gericht energie steken in een procedure. Daarbij zetten we ons met hart en ziel in om een resultaat neer te zetten, waarmee we graag de verwachtingen van organisaties en kandidaten overtreffen. We hebben als intermediair een adviserende rol en kunnen op basis van stevig gefundeerde expertise meerwaarde bieden. Met coaching en andere diensten versterken we duurzame relaties. Heel persoonlijk, kwaliteitsgericht en daardoor zeer effectief.